Vacature groepsleider

Leef jij voor jongeren?

Wij zijn Shelterzorg en wij geloven dat jongeren de toekomst zijn van onze samenleving. Ze verdienen iemand die voor hen opkomt; ze verdienen een rots in de branding. Wij hopen dat jij dat voor ze wil zijn en dat jij jouw passie en coördinerende talenten wil inzetten om de methodische zorg rondom onze jongeren verder vorm te geven. Ben jij iemand met een hart voor kwetsbare jongeren? En ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan horen wij graag van jou!

Wat ga je doen?

Als Persoonlijk Begeleider vervul je een belangrijke coördinerende rol in het begeleidingstraject van de jongeren. Samen met de gezinhuisouder en groepsleiders, ben je verantwoordelijk voor het bieden van methodische zorg; het opstellen, uitvoeren, evalueren en bijstellen van het zorgplan. Je organiseert en coördineert multidisciplinaire overleggen met de direct betrokken disciplines bij het zorgtraject (woonbegeleiders, gezinhuisouders, orthopedagoog etc.) Op de afdeling ben je zorginhoudelijk het eerste aanspreekpunt voor de aan jou toegewezen jongeren.

Zandroos
Zandroos is een Beschermde Woonvorm voor kwetsbare jongeren tussen de 16 en 23 jaar oud. Op de locatie kunnen de jongeren verblijven, zodat zij de juiste begeleiding en ondersteuning kunnen ontvangen. Als Beschermde Woonvorm is er sprake van 24-uurs begeleiding met als doel onze jongeren een veilig en stabiele basis te bieden van waaruit zij aan hun toekomst kunnen bouwen. Samen met de jongeren brengen we hun hulpvragen in kaart en stellen we de doelen op om aan te werken. Het opbouwen en versterken van het sociaal netwerk is een belangrijk speerpunt in het traject. Samen met de jongeren gaan we op zoek naar plek waar zij hun talenten tot uiting kunnen brengen, hierbij is te denken aan dagbesteding, werk en/of opleiding. We ondersteunen de jongeren bij het op orde brengen van hun financiën. Hierbij is een goede samenwerking met verschillende instanties en disciplines die betrokken zijn bij het begeleidingstraject van groot belang. Het einddoel is dat onze deelneemster weer zo zelfstandig mogelijk (eventueel met begeleiding) zullen gaan wonen buiten de beschermende muren van de instelling.

Dit ben jij!

 • Afgeronde zorg gerelateerde HBO opleiding; SPH/MWD/Pedagogiek en/of soortgelijk
 • Ervaring met hulpverlening binnen een beschermde woonvorm of daaraan verwante sector
 • Kennis van of ervaring met LVB, ouderbegeleiding, opvoedtechnieken en algemeen voorkomende problematiek bij jongeren.
 • Sociale vaardigheden en een proactieve houding voor het (dagelijks) begeleiden van mensen met een specifieke problematieken/of ontwikkelachterstand.
 • Vaardigheden om de-escalerend te handelen bij een doelgroep welke bekend is met verbale en fysieke agressie.
 • Goede relationele-,communicatieve-en schriftelijke vaardigheden.
 • Zelfstandig, stressbestendig, relativerend, inventief, tactvol, enthousiast, flexibel, daadkrachtig en vasthoudend zijn eigenschappen die nodig zijn om in een dynamische werkomgeving te werken.
 • Ervaring en inzicht in groepsdynamische processen.
 • Je bent creatief en stressbestendig om eventuele crisissen het hoofd te bieden.

Een verklaring omtrent gedrag is vereist voor deze functie.

Wij bieden wij!

 • Een contract voor een periode van een jaar met zicht op een vast dienstverband.
 • Salaris comform CAO jeugdzorg schaal 7 die loopt van €2487,72, -tot € 3794,16
 • Pensioenopbouw via pensioenfonds Zorg en Welzijn
 • 170 verlofuren per jaar o.b.v. een 36-urig dienstverband.
 • Einde-jaarsuitkering van 8,3 % per jaar en een vakantietoeslag van 8% per jaar

Ben jij degene die we zoeken?

Herken jij jezelf in bovenstaande en maakt het je enthousiast? Stuur dan jouw CV met motivatie naar info@shelterzorg.nl Meer weten over één van deze vacatures?
Bel dan met Maarten Langeler 06 575 53683