Sponsorproject Compassion

Child Survival Program Burkina Faso

Child Survival Program

De eerste paar jaar van een kinderleven zijn van levensbelang voor de ontwikkeling. Door middel van ons “Child Survival Program” bereiken we de meest kwetsbare kinderen zelfs al vòòr de geboorte. Samen met de plaatselijke kerk voorzien we in prenatale zorg voor kwetsbare moeders, zorgen we voor vaccinatie tegen dodelijke ziektes en leren we moeders om in hun eigen levensbehoefte te voorzien. Samen geven we kinderen de best mogelijke start in het leven en zorgen we dat moeders in staat zijn goed voor hen te zorgen.

Waarom is bestrijding van kindersterfte zo belangrijk?

Iedere dag sterven er zo’n 17.000 kinderen onder de 5 jaar, meestal om redenen die helemaal te voorkomen zijn. We zien dat vaak de meest eenvoudige ingrepen zoals basale gezondheidszorg, hygiëne en wasgelegenheid, vaccinaties, goede voeding en drinkwater deze sterfte al kan voorkomen. Ons programma is in het leven geroepen om deze kostbare kinderen te redden. We zorgen ervoor dat we in contact komen met deze babies en hun gezinnen, zo mogelijk al voor de geboorte.

Wat leveren we?

Ons “Child Survival Program” voorziet – samen met plaatselijke kerken – in:

  • Voorlichting: onze gezondheidszorg specialisten leveren één-op-één zwangerschaps- en ouderschapsondersteuning.
  • Essentiële medische hulp: we zorgen voor medische checks, voor en na de geboorte, hulp bij de bevalling en vaccinaties.
  • Baby- en kleuterbenodigdheden: al onze gezinnen krijgen zaken als luiers, dekens, kleding en toiletartikelen.
  • Psychische en emotionele hulp: onderlinge steun van een groep moeders die dezelfde angsten en omstandigheden ondergaan, kan van levensbelang zijn voor jonge moeders.
  • Basis voeding: we houden onze moeders en babies gezond met goed drinkwater, gezond voedsel en extra vitamines als ze die nodig hebben.
  • Geestelijke bijstand: in alles houden onze staf en onze (kerkelijke) vrijwilligers van onze gezinnen zoals Christus dat zou doen.

Benieuwd naar de voortgang van het Child Survival Programma?
Klik hier voor de meest actuele rapportage.