Geschiedenis Shelterzorg

Maarten en Jacqueline startten in 2009 met Driestroomhuis de Parel voor kinderen tussen de 6 en 18 jaar oud. In Balgoij, een klein dorpje aan de Maas, werd de oude pastorie opgeknapt en omgebouwd tot een gezinshuis. Met konijnen, kippen, poezen en honden in de achtertuin én ook nog een aantal sportvelden achter het huis, is er genoeg te doen voor jongeren.

Drie jaar later werd Gezinshuis Chananja geopend. Het oude café van Balgoij werd daar compleet voor verbouwd. De huizen werkten nauw samen en de weekendopvang was onderling geregeld.

Dit had als voordeel dat de continuïteit gewaarborgd was en dat de jongeren een veilige en vertrouwde plek hebben, zowel op de Parel als op Chananja. De gezinshuisouders kennen alle jongeren van beide huizen goed en zodoende kan een goede behandeling plaatsvinden.

In 2015 openden Maarten en Jacqueline de derde locatie: Zandroos. Aan de Leemweg in de gemeente Wijchen startte het beschermd wonen en Time Out voor de kortdurende crisisopvang van jongeren. Inmiddels wordt de locatie Zandroos gebruikt voor beschermd wonen (Ezer) en gezinshuisopvang (Nebo).

Tot halverwege 2015 maakten Gezinshuizen Chananja en De Parel onderdeel uit van de Driestroomhuizen. Met de start van de derde locatie Zandroos werd de organisatie te groot voor de overkoepelende stichting en werd Shelterzorg opgericht. Op deze manier zijn de lijntjes kort en is de overgang van de gezinshuizen naar beschermd of begeleid wonen veel makkelijker.

In 2018 werd Dior aangekocht aan de Zesweg zodat de onderlinge waarneming door de gezinshuizen structureel beter opgevangen kon worden. In 2019 werd een derde huis in Balgoij aangekocht (Rustpunt) en verbouwd tot Gezinshuis.

Shelterzorg bestaat reeds uit vier gezinshuizen, een gezinshuis vanaf 16 jaar en een groep voor beschermd wonen.