Zandroos - Arendsnest

gezinshuis op weg naar zelfstandigheid

Wie zijn wij

Wij zijn Cor en Truus Teekens. Vanaf 1 mei zijn wij werkzaam voor Shelterzorg. Onze werk en woonplek is locatie de Zandroos. Daarvoor woonden wij eerst in Meppel waar we beiden zijn opgegroeid en daarna op Hamingen, een klein dorpje in de gemeente Staphorst. Wij zijn  sinds augustus 2013 gezinshuisouders van 2 kinderen van 13 en 14 jaar die met ons zijn meeverhuisd. We werkten beiden al in de zorg en waren erg blij dat we de kans kregen om nu ons steentje te mogen bijdragen binnen Shelterzorg. Het is een unieke organisatie waar wij ons al snel thuis voelen. We kunnen hier onze passie goed kwijt: Hulp bieden aan jongeren en dat ook nog met als basis ons geloof dat God alle mensen heeft geschapen en van alle mensen houdt.

We hebben zelf ook 3 volwassen kinderen en zijn ook al 2 keer opa en oma. Onze hobby’s liggen vooral op het gebied van de sport. Cor houdt van hardlopen en skiën en heeft daarnaast als hobby muziek, toeren op de motor en lezen. Truus is meer van de crossfit met af en toe een rondje hardlopen, skiën, koken (vooral gezond, vers, natuurlijk), en tuinieren.

Wij werken op de Zandroos als Gezinshuisouder en daaronder valt ook Arendsnest, een groep jongeren van 16-18 jaar. Daarnaast zijn we er ook voor de groep van 18+ die binnen beschermd wonen vallen. Zij zijn aan het leren om over een tijdje meer zelfstandig te wonen en krijgen hier de kans om daarvoor te oefenen met steun en begeleiding.  We zijn er op gericht jongeren een veilige, leuke en stabiele woonplek te bieden waar ze onder begeleiding steeds meer mogen groeien in volwassenheid en zelfstandigheid. Het gaat dan niet alleen over hoe je je kamer schoon maakt maar ook over hoe je met geld omgaat, hoe je kunt solliciteren enz.

Het pand waar we in zitten is een prachtig gebouw, een oud klooster met wat moderne aanbouw. Het ligt midden in een bos met 2 vijvers en er is een dierenpark met verschillende dieren o.a. een ezel, een pony en wat kleinvee, zelfs een heel grappig varken dat Pinky heet.

Zorgvorm(en)

Contact

Leemweg 112
6603 AM  Wijchen
024 848 8012
06 145 75635
zandroos@shelterzorg.nl

Wie zijn wij

Wij zijn Michel en Miranda den Bakker. Samen met onze 3 kinderen wonen we sinds de zomer 2019 in het pand ‘Zandroos’, aan de rand van het mooie Gelderse Wijchen.

Wij zijn geboren en getogen op de Veluwe. Een jaar na ons trouwen zijn we verhuisd naar Oost-Groningen. Daar hebben we samengewerkt binnen een rehabilitatieproject: een boerderij voor mannen met een verslavingsachtergrond, die de keuze maakten om daar hun leven een andere wending te geven. Met de nodige hulp, daar een nieuw leven op te bouwen.

Michel heeft een achtergrond in de bosbouw. Heeft ook een aantal jaren een eigen onderneming in deze sector gehad. Miranda heeft Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gestudeerd.

Vanuit ons hart willen we ons graag, samen met deze organisatie, inzetten voor jongeren die een veilige plek nodig hebben om tot rust te komen om van daaruit verder te kunnen (op)groeien en ontwikkelen. Hen vanuit relatie ondersteunen in het vinden van een eigen plek in de maatschappij.

Wijzelf leven vanuit de overtuiging dat we geliefd zijn door God onze Vader en dat hopen we handen en voeten te geven binnen het werk wat we hier doen. In het samen optrekken hopen we de jongeren te laten ervaren dat ze er mogen zijn. We proberen daarin aan te sluiten bij hun specifieke behoeften.

Zo mogen we een tijdlang samen met de jongeren oplopen, op weg naar een voor hen zo zelfstandig mogelijk en betekenisvol leven.

Contact

Leemweg 112
6603 AM  Wijchen
024 848 8012
06 145 75635
zandroos@shelterzorg.nl