Gezinshuis Rustpunt

Een plek om de tijd te krijgen om te bedenken en te ervaren dat ieder kind uniek en bijzonder is.

Wie zijn wij

Jaren geleden hadden wij het verlangen om naast onze 4 opgroeiende kinderen ook een plaats te creëren voor kinderen die een veilige plek nodig hadden. We stelden ons huis open en er kwamen op bijzondere wijze jongeren met ons in aanraking. In 2005  hebben we dit kunnen omzetten in een professionele manier: Het gezinshuis.

Sinds 2019 wonen wij, Maarten en Jacqueline Langeler, op Rustpunt in Balgoij bij Wijchen. Mailo, de hond en Mimi, de poes geven veel plezier in huis. Een huis waar jongeren vanuit de andere gezinshuizen van Shelterzorg komen logeren. Om de veertien dagen is ons huis gevuld met jongeren. Ook in de (school) vakanties zijn de jongeren bij ons thuis. Naast onze andere werkzaamheden voor Shelterzorg merkten we dat we het heel fijn vinden dat we op deze manier contact houden met jongeren.

Onze eigen kinderen wonen allemaal zelfstandig en we zijn ook gelukkige grootouders van onze kleinkinderen. De vreugde van een gezinsleven willen we graag delen. Het verlangen om jongeren te helpen, om te leren omgaan met de omstandigheden van het leven, is onze passie en vreugde.  Moeilijkheden in het leven komen we allemaal tegen en het is de kunst om vanuit deze situatie er weer (en sterker) uit te komen. Handvatten te krijgen om het leven weer aan te kunnen.

Wij geloven in een God die ons daar de kracht, geduld en motivatie voor geeft. Hierin vinden wij het belangrijk dat iedereen mag zijn wie hij/zij is en respecteren we de ander. Ieder mens is bijzonder en uniek en heeft zijn/ haar talenten, gaven gekregen. We willen en zullen niemand wat opleggen, maar vooral proberen voor te leven wat we van God leren. God wil er voor iedereen zijn. Dit is een vrije keus van eenieder.

We vinden het fijn om met de jongeren op te trekken. Het gewone gezinsleven te ervaren en ook leuke dingen doen. Zoals varen, wandelen (geochachen), spelletjes. Kletsen over wat je bezighoudt en hier handen en voeten aan te geven. We denken niet in onmogelijkheden maar in oplossingen.

Zorgvorm(en)

Contact

Hoeveweg 3
6613 AD Balgoij
06 575 53683