Gezinshuis de Parel

Je bent een parel in God's hand. Ieder kind verdient de tijd en aandacht om uit zijn schulp te kruipen en uit te groeien tot een prachtige parel.

Wie zijn wij

Wij zijn Björn en Mirjam Flippo, en sinds juni 2020 gezinsouders op “de Parel”, een prachtig gezinshuis in de oude pastorie van de Rooms-Katholieke kerk in Balgoij. Zelf komen wij niet uit het prachtige Balgoij, wij hebben hiervoor gewoond in de Hoeksche waard in Zuid-Holland. Mirjam is daar jaren werkzaam geweest als groepswerker in de jeugdzorg, en Björn is van origine een ziekenverzorger, maar heeft de afgelopen jaren gewerkt als facilitair medewerker in het voortgezet onderwijs en de gehandicaptenzorg. Wij zijn de trotse ouders van 3 prachtige kinderen. Al vele jaren was er een wens om samen een gezinshuis te beginnen, maar het heeft even geduurd voor dat dit realiteit werd. Nu is de droom werkelijkheid geworden bij Shelterzorg.

Dit gezinshuis heeft veel kamers en een prachtige tuin rondom. In de achtertuin staan speelattributen zoals een schommel en zwaairingen. Verder zijn er kippen, konijnen, een hond en een vijver met kleine koikarpers. Er komen ook veel vogels langs om te drinken of een graantje van het kippenvoer mee te pikken. En zo nu en dan zie je hier een haas de tuin in springen of een egel langs kruipen. We hebben de eerste uitgebroede vogeltjes al zien uit vliegen, een genot om te zien. Verder zijn er in de tuin diverse fruitbomen en een echte walnotenboom.

We maken zo nu en dan een vuurtje in de tuin, gezellig staren in het vuur en lekker met een marshmallow op een stok. Ook houden we van BBQ-en. We scheuren ook graag op de skelter of driewieler. In de toekomst hopen we nog een kleine kas te bouwen, om zelf nog wat groente te kweken. Dat zouden we graag samen met de kinderen te doen.

De omgeving is prachtig en niet ver van het huis heeft Shelterzorg een grote sloep in de haven liggen, waar we met de jongeren regelmatig een vaartochtje mee maken.

Verder is er binnen ook voldoende vermaak, de kinderen kunnen knutselen of spelen met duplo, lego, of playmobil, en er zijn ook barbies en poppen om mee te spelen. Ook is het leuk om gezellig een bordspel te doen of in het weekend een leuke film te kijken, gezellig met een bakje popcorn. Of even gamen op de spelcomputer.

Wij vinden het belangrijk om kinderen een huiselijke omgeving te bieden en samen het avontuur aan te gaan. Samen werken aan doelen, of gewoon gezellig koken of bakken.

Samen spelen, lachen gieren en brullen en soms samen huilen. Samen werken aan een toekomst, of geleidelijk eraan werken om op eigen benen te staan. Wij zijn de Flippo’s en wij zijn de gezinshuisouders op de Parel, en wij weten dat elk kind een waardevolle parel is in Gods hand.

Geschiedenis van het pand

Het pand De Parel is een voormalige pastorie van de eraan vast gebouwde Rooms Katholieke kerk. Deze kerk en pastorie werden gebouwd in 1913-14 voor het bedrag van NLG 58.315,- In mei 1940 trachtten Nederlandse militairen de toren op te blazen omdat deze een oriënteringspunt voor de vijand was. Het is ten dele gelukt, maar de schade is in 1942 weer hersteld. Zie voor details van de Balgoijse geschiedenis de pagina’s van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De pastorie is sinds 1993 zo’n 15-tal jaren de basis geweest voor innovatieve uitvaartbegeleiding door Monica Zeegers, inmiddels gevestigd in Overasselt. In 2009 startte hier Gezinshuis de Parel.

Zorgvorm(en)

Contact

Boomsestraat 2a
6613 AH  Balgoij
06 123 30057
deparel@shelterzorg.nl