Gezinshuis Chananja

God is liefdevol. Elk kind verdient een liefdevolle plaats.

Wie zijn wij

Wij zijn Dick en Marjolein Bikker. We zijn met ons gezin (5 kinderen) in 2012 vanuit Papendrecht hier komen wonen en werken, omdat God ons deze roeping gaf. Ons huis heet Chananja, wat; de Heer is genadig, betekent. Vanuit dit geloof leven en werken we, wetend dat we zelf tekort schieten, maar kracht en wijsheid ontvangen van onze Hemelse Vader.

Vanuit een huiselijke en warme sfeer, willen we de kinderen die bij ons wonen, tot hun recht laten komen, waarbij we kijken en afstemmen op ieders persoonlijke behoefte. We vinden hierin duidelijkheid en structuur enorm belangrijk, omdat we zien dat kinderen hierbij gebaat zijn.

We houden ervan om met elkaar actieve dingen te doen , zoals wandelen, survivallen, op vakantie te gaan, of leuke uitstapjes te maken. Ook vinden we het belangrijk om het gewone leven te leven en te delen. Dat betekent dat we met elkaar in en om het huis klusjes doen om het met elkaar gezellig te maken en te houden.

Geschiedenis van het pand

Het pand van Chananja aan de Hoeveweg, recht tegenover de kerk, werd in de jaren ‘30 gebouwd door de familie De Valk. Die had tot dan een café aan de Veldsestraat tussen Balgoij en Keent, maar dat moest wijken voor de rechtgetrokken Maas. Café De Valk aan de Hoeveweg werd eind jaren ‘70 overgenomen door Teun en Jeanne van Haren. Op 15 januari 2012 was café van Haren voor het laatst open nadat carnavalsvereniging De Moaslanders er op zaterdagavond nog zijn jaarlijkse Bonte N’oavond had gehouden. Zie de Gelderlander van 15 januari 2012. (helaas heeft de Gelderlander onlangs zijn digitale archief geschoond en is deze link verdwenen)

Zorgvorm(en)

Contact

Hoeveweg 8
6613 AE  Balgoij
06 485 76879
chananja@shelterzorg.nl